Omgivning

Lokala butiker: shopping och shopping i Leipzig

Hitta sortiment, öppettider och mer info från 8292 lokala återförsäljare och butiker i Leipzig.

Shopping i Leipzig: Passagehuvudstad i Europa

Med nästan 550 000 invånare är shoppingstaden Leipzig en av de största i östra Tyskland. Shoppinglandskapet i renässansstaden präglas inte bara av moderna shoppingcenter, utan här finns också något alldeles speciellt att upptäcka, förutom pittoreska loppmarknader och väldoftande veckomarknader: Leipzigs värld av arkader!

Shopping i Passagenstadt Leipzig

En blick på shoppingguiden för Leipzig visar direkt: i den här staden är shopping oavsett väder en självklarhet. I århundraden har Leipzig använt sin täta bebyggelse för att skapa små men fina arkader på bakgårdar, mellan byggnadskomplex och i passager, som erbjuder utrymme för shopping, nattliv, konst och mycket mer. Vad sägs till exempel om ett besök i den legendariska Mädlerpassagen? Ett flygande besök i Gamla Rådhuset? En promenad genom Städtisches Kaufhaus? Eller en avstickare till Jägerhof, Strohsack Passage, Hansahaus eller Kretschmanns Hof? Köpcentrumen i Leipzig är däremot något större.

Köpcentrum i Leipzig

Ädelt och stilfullt - så presenterar sig Marktgalerie, som ligger i direkt anslutning till marknaden och rymmer eleganta specialbutiker. Med promenadstråken vid Leipzigs centralstation erbjuder universitetsstaden dig ytterligare en imponerande möjlighet att shoppa oavsett väder. Mer än 140 butiker finns tillgängliga för detta ändamål. Med 130 butiker följer det moderna shoppingparadiset Höfe am Brühl framgångsrikt den historiska modellen av "plåtburken" från 1968 och övertygar också med en attraktiv blandning av branscher. Det största köpcentret i Leipzig-området är dock Paunsdorf-Cneter, som har 100 butiker på totalt 70 000 kvadratmeter butiksyta.

Shopping i Leipzigs stadskärna

Med ankarbutikerna Galeria Kaufhof och Karstadt Kaufhaus drar Neumarkt genast till sig besökarna. Andra butikskedjor och internationella detaljhandelskedjor har etablerat sig i omedelbar närhet. Grimmaische Straße är den populäraste och mest varierade shoppinggatan i Leipzig - åtminstone utomhus.

Är det något som saknas här?

Har du ett företag i Leipzig? Registrera det gratis i några få steg.


Registrera dig nu!

© 2023, Wogibtswas / Locabee. Alla märkesnamn och varumärken tillhör sina respektive ägare. All information utan garanti. Status 02.12.2023 06:00:13

UP

Välj land och språk