Omgivning

Lokala butiker: shopping och shopping i Essen

Hitta sortiment, öppettider och mer info från 18424 lokala återförsäljare och butiker i Essen.

Shopping i Essen: en fast adress i Ruhrområdet sedan 1951

Sedan 1951 har alla som lämnar Essens centralstation sett orden "Shopping City Essen" pryda taket på hotellet mittemot. Med tradition och innovation har Ruhr-metropolen Essen lyckats hävda sig som ett mångfacetterat shoppingdistrikt i nordväst i nästan 70 år nu. Men vad är det som gör Essen till en så charmig shoppingstad? Och vilka shoppinghöjdpunkter har Essen att bjuda på?

Shopping i Essen: Centralt med korta avstånd

Där specialbutikerna kantade shoppinggatorna redan på 1950-talet finns det än idag traditionella, ägarledda butiker som inbjuder till shopping och flanering. I synnerhet längs Kettwiger Strasse och Rüttenscheider Strasse, som i Essen populärt kallas "Rü", erbjuder varuhus och specialbutiker med lång tradition ett stort utbud och bästa tänkbara kundservice. Naturligtvis finns det också många butikskedjor från stora, internationella kedjor här. Men det är också värt att ta en titt på de angränsande gränderna, där många små specialbutiker har etablerat sig.

Köpcentrum i Essen: Shopping i alla väder

Shoppingstaden Essen lever upp till sitt rykte, särskilt vid Limbecker Platz, där shoppingcentret Limbecker Platz, som öppnades 2009, är ett av de största i Tyskland. Totalt 200 butiker, kedjor och restauranger har etablerat sig här och erbjuder en attraktiv branschmix i direkt närhet till Essens centralstation. Å andra sidan har den eleganta Theaterpassage med sina många lyxbutiker i högprissegmentet gjort sig ett namn som en ädel adress i Essen. I Allee-Center i Altenessen är det däremot mer avslappnat i de ca 80 butikerna.

Flanera bort från shoppingmassorna

Det går också att shoppa i Essen utan stress och köer, till exempel runt Isenbergplatz i Südviertel. Här har framför allt unga designers och kreativa konstnärer skapat sig en hemvist och inbjuder med sina små ateljéer, verkstäder och butiker till shopping på avstånd från folkmassorna. Den barocka gamla staden Kettwig utstrålar å andra sidan en småstadskänsla, där du hittar små, fina butiker.

Är det något som saknas här?

Har du ett företag i Essen? Registrera det gratis i några få steg.


Registrera dig nu!

© 2023, Wogibtswas / Locabee. Alla märkesnamn och varumärken tillhör sina respektive ägare. All information utan garanti. Status 02.12.2023 05:48:57

UP

Välj land och språk